5 Mayıs 2014 Pazartesi

Karaciğere iyi gelen 10 yiyecek

Karaciğer vucudumuzun arıtma sistemi işlevi gören bir kimya fabrikası gibidir. Metabolizmamızın normal işleyişi sırasında kana karışna atıklar karaciğer tarafından bertaraf edilir, yağ molekülleri karaciğerin ürettiği safra tarafından parçlanaarak yakılır, depolamaya hazır hale getirilir. Kısacası karaciğer bir yandan sindirime yardımcı olurken diğer yandan da vucudun kimyasal dengesinin sağlanmasında vazgeçilmez bir rol oynar.



Karaciğer elini hemen hemen her işe attığı için yediğimiz, içtiğimiz herşeyden o da nasibini alır. Ağır yiyecekler, sindirim sistemini zorlayan sindirilmesi zor besinler, alkol, aşırı yağlı yiyecekler, ve aldığımız ilaçların bir kısmı karaciğerin yükünü arttırır. Fazla çalışmak zorunda kalan karaciğer zamanla kronik karaciğer yetmezliğine yenik düşebilir. Bu yüzden karaciğerimize çok iyi bakmamız gerek.

Karaciğer yaklaşık 1500 gram ağırlığında bir organdır. Bu büyük kütleli organın başardığı tüm ,şleri başarmak için birbirinden farklı yedi sekiz fabrika kurmamız gerekirdi. Karaciğersiz yağ yakamaz, besin maddelerini yararlı moleküllere dönüştüremez, proteinleri kasa ve gerekli yapı taşlarına dönüştüremezdik. Aynı zamanda karaciğerin önemli bir diğer fonksiyonu da kandaki bakterileri süzmek ve parçalamaktır. Görüyorsunuz ya karaciğerin fonksiyonlarını yazmakla bitiremiyoruz. Birini yazınca aklıma unuttuğum bir diğeri geliyor. O yüzden daha fazla uzatmadan karaciğerimize iyi bakmak için neler yapabileceğimize, karaciğere iyi gelen yiyecekler yardımı ile bu önemli organımıza nasıl destek olacağımızı anlatmaya geçelim.

Sağlıklı bir karaciğer için yapılması gerekenler


  • Bol bol su için. Motor yağı nasıl bir makinenin hareketli parçalarını sürtünmeye karşı korursa vucudumuzda da su aynı işlevi görür. Metabolizmamızın tam kapasite çalışabilmesi için yeteri kadar su tüketmek çok önemlidir.
  • Alkolü abartmadan içmek. Atatürk'ün hayat hikayesini anlatmaya gerek var mı? Aşırı alkol tüketimi karaciğerin sürekli fazla mesai yapmasına sebep olur ve sirozun en önemli sebebidir. Günde bir kadeh şarap karaciğere faydalı bile sayılırken özellikle damıtılmış (sert) alkoller karaciğeri yorar. İçme demiyorum bak, kararında iç sadece.
  • Aşırı tütün, beyaz (rafine, çay şekeri) şeker, aşırı kafein tüketimi karaciğerin baş düşmanlarındandır. Bu keyifli ve vazgeçilmezleri kararında tüketmek karaciğerinizin sağlıklı kalması için çok önemlidir.
  • Hafif ve orta dereceli egzersizler. Kıçınızı kaldırıp koşmanız ya da bisiklete (egzersiz bisikleti de olur) binmeniz ya da binadaki son iki üç katı asansörle değil de merdivenlerden tırmanarak çıkmanız için karaciğer kartını oynamama gerek kalmaması gerek aslında. Eğer hala günlük egzersizin önemini anlamdıysanız karaciğerinizi vesilesiyle anlayın. Günde en az yirmi dakika hafif ya da orta seviyede egzersiz yapmak karaciğerin yağlanmasını engeller ya da çok yavaşlatır. Yağsız karaciğer sağlıklı karaciğerdir.

Karaciğere iyi gelen 10 yiyecek


Sarımsak: Sarımsağın iyi gelmediği şey var mı acaba? Ama bu beylik öneriyi yine de yapmamız gerek. Sarımsak karaciğerin enzim üretimini hızlandırarak detoks hızını arttırır. Ayrıca sarımsak selenyum ve alicin bakımından zengindir. Alicin ve selenyum karaciğer detoksunda sıklıkla kullanılan ve tavsiye edilen maddelerdir.

Greyfurt: İşte her derde deva yiyecekelrden birisi daha yine karşımızda. Greyfurt (suyu da olur) karaciğerin toksinleri ve kanserojen maddeleri dışarı atmasına yardımcı olur. Aynı zamanda C vitamini ve antioksidanlar bakımından da zengin olduğu için diyetimizden eksik etmemem,z gereken bir yiyecektir.

Pancar:  Pancar (ya da pancar turşusu) yemek karaciğerin normal fonksiyonlarını düzenlemesine yardımcı olur. İçerdiği bioflavonoidler sayesinde karaciğere olduğu kadar dolaşım sistemine de faydalı bir fıda maddesidir.

Yeşil yapraklı sebzeler: Marul, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler kimi ağır metalleri, zehirli maddeleri, böcek ilaçlarını nötralize etmede etkilidir. Bu da sağlıklı bir karaciğer için vucudunuza vereceğiniz ufak bir hediyedir. Bol lifli olmalarından bahsetmiyorum bile 

Yeşil çay: Son yılların en populer yiyecekelrinden birisi de yeşil çay. Yeşil çaya rastlamadan bir iyi gelen yiyecekler bloguna ya da sağlık tavsiyeleri web sayfasını okumak ya da televizyon programı seyretmek imkansız gibi bir şey. Ama boş yere değil tüm bu tantana. Yeşil çay bitkisel antioksidanlar bakımından en zengin yiyeceklerden birisi ve artık kimseye antioksidanların ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım.  

Avokado: Sağlıklı yaşam blogu yazıp da araya bir iki tane egzotik meyve katmadan olur mu? Avokado (her markette olduğu için aslında fazla egzotik sayılmaz artık) vucudunuzun glutathione denilen bir antioksidanı ürtemesine yardımcı olur. Bu özel antioksidan karaciğerin filtreleme işlevini destekleyen ve hızlandıran bir özelliğe sahiptir.

Brüksel lahanası ve brokoli: Brüksel lahanası ve brokoli gibi çok ve kötü kokulu bitkiler glucosinolate miktarını arttırır. Bu ne işe mi yarar? Bu madde sindirim enzimlerinin daha verimli üretilmesini sağlayan bir katalizör işlevi görür. Bu da karaciğerinizin daha az yorulması demektir.

Limon: Bir kaşık limon suyu için ve karaciğeriniz size dua etsin. Yoğun C vitamini ve antioksidanların yanında limonun karaciğerin toksinlerden arınmasında yardımcı olduğu bilinmektedir. 

Zerdeçal: Doğal bir detoks ürünü olan zerdeçal vücudun yağ yakmasına ve ağır gıdaları sindirmeye yardımcı olur. Safra üretimini arttırarak sadece karaciğere değil aynı zamanda mideye de iyi gelir.

Ceviz: Ceviz gibi güzel bir kuruyemişi yemeniz için ille de faydalı olmasına gerek var mı? Ama ille de ikna edilmek istiyorsanız yazalım. Ceviz omega 3 bakımından zengindir. Omega 3 herşeye iyi gelir (valla etrafa bakınca öyle görünüyor, şaka yapmıyorum), o halde karaciğere de iyi gelmesi gerekir. Günde iki üç bütün ceviz yemek için yeni bir mazeretiniz daha var işte.

67 yorum:

  1. Bilginiz için tşk ederim yanlız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ü zikretmeniz hiç hoş degildi bunca alkol tüketici varken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfedip okuduğunuz, ve yorum yazmaya değer bulduğunuz için teşekkür ederim. Atatürk hakkındaki hassasiyetinizi de anlıyorum. Ancak yazıda herhangi bir olumsuz vurgu olmadığını, okuyan herkese tanıdık gelecek bir örnek olduğu için kullanıldığını anlarsınız. Alkol ve siroz ilişkisi için üst kat komşumuz Cevdet amcayı mı örek verseydim? Kaldı ki Atatürk'ün karaciğr problemlerinin alkol ile alakalı olduğuu dile getirmenin neresi hoş değil? İftira mıdır? Gerçeği saptırma mıdır? Mustafa Kemal Atatürk başarıları ve hatalarıyla, güçlü ve zayıf yanlarıyla, yani gerçek bir insan, bir birey olarak değerlidir. Onun insani ve zayıf yanlarını dile getirmekten kaçınmak başarılarını ve bize kazandırdıklarını anlattığımız zaman da masal anlatıyor gibi olmak demektir. Dünyanın gördüğü en büyük bağımsızlık savaşının mimarı ve kumandanını neden olduğu gibi hatırlamayalım? Olduğu gibi anmayalım? Sirozdan muzdarip olması, aşırı alkol tüketmesi tüm diğer başarıların, yaratılan mucizenin değerini azaltır mı? Siz de Atatürk'ü bir put gibi değil de grçek bir insan gibi tanımayı deneyin. Daha çok sevdiğinizi, daha fazla saygı duyuğunuzu keşfedeceksiniz.

      Sil
    2. Bende tesekkur ederim yazadiginiz için amma karaciyer hastalıklarının hatta serrozun tabii ılacı kangal (silybum marianum ,milk thistle) sebze
      ve ya tohumudan yemek lazim.o karaciyer hastalıklarının berpasının şahıdır

      Sil
    3. ATATÜRK ALKOLDEN ÖLMEDİ,MASONLAR TARAFINDAN ZEHİRLENDİ.KAYDA SİROZ OLARAK GEÇTİ.UYANDIRIYIM DEDİM.

      Sil
    4. Aynı yere gelince ben de '-Bu ne şimdi?!' verilecek başka örnek mi uoktu dedim. Cevdet Amca gibi avam yanıt da olayı iyice basitleştirmiş.

      Sil
    5. Bencede örnek verilecek bir sürü insan vardır. Ulu Önderi örnek gösterecek çok güzel şeyler var. Isterseniz komşunuzu örnek verin bunda küçümsenecek bir şey yok o da örnek.

      Sil
    6. Aynen..hemde savaşlarda sıtma olup fazlasıyla Kinin kullanmak zorunda kalan ülke için canını hiçe sayan bir lideri örnek göstermek hoş olmamıs

      Sil
    7. Cahil türkler icin Atatürk sirozdan ölmüş diye bilinir lakin Atatürkün ölüm sebebi siroz değildir. Tarih bilginizi ders kitaplarindan arindirirsaniz!!! En basitinden şunu düşünün bie insan ömrüne kaç kitap sigdirabilir. 4985 tane kitabi oku, üstüne ömrünü cephede karda cadirda geçir sonrada erken ölümün sebebi siroz o da içkiden... tabi tabi

      Sil
  2. NEDEN ATATÜRK'LE İLGİLİ ÖRNEK VERME GEREĞİ DUYDUNUZ ACABA ZİRA KURDUĞUNUZ 'ALKOLÜ ABARTMADAN İÇMEK' İFADESİ YETERİ KADAR ANLAŞILIR DEĞİL Mİ ?AYRICA PUTLAŞTIRMADIĞIMIZ İÇİN ÖZEL HAYATA SAYGI DUYMAMIZ GEREKMEZ MİYDİ ?SİROZ HASTALIĞININ TEK SEBEBİ ALKOL MÜDÜR ? SAYGILAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blogda bu tip ideolojik tartışmalara girmekten kaçınıyorum. Ancak bu defa kızgınlığımı pek geride tutamayacağım. Hala Atatürk'ün adını neden andın diye serzenişte bulunuyorsunuz size paragraflar dolusu cevap vermemişim gibi. Atatürk tüm Türkler için karaciğer problemleri, siroz, aşırı alkol tüketimi denince ilk akla gelen örneklerden birisidir. Eğer Atatürk'ün karaciğer problemlerinin alkolden kaynaklanmadığını, en azından önemli bir faktör olmadığını mı ima ediyorsunuz? Binlerce, belki on binlerce kaynakta yazılmış çizilmiş, doğrulanmış ve kabullenilmiş bir gerçeği dile getirmenin nesi özel hayata saygısızlık? Bana yukarıdaki yazıda herhangi bir kişiye saygısızlık olarak algılanabilecek bir kelime dahi gösterirseniz yazıyı silecek bir daha da bu bloga yazı yazmayacağım. Ama bunu yapamazsızınz. Yorumunuzu bile isminizi saklayarak yazıyorsunuz. Kimliğinizi korumak sizin bileceğiniz iş. Karaciğere iyi gelen yiyecekler ile ilgili bir yazıda, hiç de tartışmaya açık olmayan bir gerçeğin dile getirilmesinden bile kendinize Kemalist bir vazife çıkaracak kadar duyarlısınız. Umarım Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesi, daha demokratik, ifade özgürlüğüne saygılı, tam anlamıyla kişi hak ve özgürlüklerine değer veren bir toplum olması için de aynı derecede çaba harcıyorsunuzdur. Ancak benim tahminim doğruysa Atatürk ve Cumhuriyet terimleri ve Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili taa ilkokulda zihninze kazınmış dogmadan bir adım ilerisini göremiyor gibisiniz.

      Sil
    2. Ataturk un karaciğer sorununun asli geçirmiş olduğu hepatitdir.hepatite bağlı sirozdur .O devirde bu değerlendirilecek imkan ve bilgi noksanlığı nedeni ile sadece içkiye bağlanmıştır.müsait zemin her türlü kimyasal la s iroza goturebilirdi tabi içki de dahil.Normal hudutlardaki içki de.Ataturk un alkolikmis gibi değer lendirilmesini şiddetle kınıyorum.Değerli bilgilerinizi böyle bir yorumla carpitmaniza da uzuldum

      Sil
    3. Evet türkiye de en cok görülen karaciger hastaligi alkolden degil hepatitten kaynaklanan sirozdur. Cunku benim ailemden bir cok kisi sirozdan vefat etti ve hic biri alkol kullanmiyordu. Hepatit tasiyicisydi herkes. Oyle olsa suanda bir cok unlu sirozdan vefat etmeli ama hepsi maşallah 80 yasina kadar yaşıyor. Ataturk diyince akliniza direkt alkol aldi siroz oldu gelmesin ve bunuda boyle yanlis aksettirmeyin. Atatürk severler olarak rica ediyoruz...

      Sil
  3. Atatürk dahil her kelimenize katılıyorum ve yazdıklarınız için teşekkür ederim. Kaliteli ve sağlıklı yaşam için hatta organ bağışcısı olmak isteyen biri için her organın sağlığına dikkat etmem gerek. Tekrar tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Buraya yorum yazmadan önce yorumlarınıza baktım teker teker.Sadece 2 kişiye yorum yapmışsınız zaten.Yorumum biraz uzun olacak sonuna kadar okursanız minnettar olurum.Size şöyle söyleyeyim; Bu yazıyı yazarken ulu önder ATATÜRK'ü içkiyle olan yazınızda yazmanız illaki tepki görecekti.Bunu sizde biliyorsunuz.Yazıya objektif olarak bakıyorum ve yazdığınız her şey kelimesi kelimesine doğru.Ama ATATÜRK'ü böyle bir konuda kullanmanız gerçekten hoş değil.Atatürkü putlaştırdığımız falan da yok.Zira bu zamanda kimin kimi putlaştırdığını görüyoruz duyuyoruz.ATATÜRK'ü sevmiyor olabilirsiniz bilmiyorum duygularınız neler.Ama biraz saygı duyalım lütfen.Sağlıkla ilgili bir konu yazıyorsunuz biz sizden hangi besinler karaciğere yararlı veya zararlı yazısını bekliyoruz.Bunun dışında sizin şu şundan öldü bu bundan öldü demeniz konuyu dağıtmaktan başka bir şey değildir.Sirozun bir çok sebebi vardır bunun başındada elbette alkol gelir.Ama sırf alkol yüzünden siroz hastalığı başlar demek doğru değildir.Bir sürü faktör vardır bu hastalığın öncüsünde.Neyse ben size yazınızdan dolayı teşekkür ediyor bu konularda biraz daha hassas olmanızı diliyorum Sağlıcakla.. :)

    YanıtlaSil
  5. Sanki Ataturk'e kufur mu etmis kime sarcagini sasiriyo insanlar

    YanıtlaSil
  6. Ablacım bende fanatık atatürkçüyüm ama hiç rahatsız olmadım , eline sağlık güzel örnek olmuş hatta. Yazılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Kusura bakmayın ama ben de bu konuda Atatürk ü örnek göstermenizden rahatsız oldum. Ülkemizi kurtaran ve Cumhuriyeti bize hediye veren bu lider için aynı zamanda ölmüş bir insan ve bu şekilde konuşmanızı bende uygun bulmuyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Ya size valla iyilik yaramaz işşniz gücünüz polemik yaratmak kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz keşke beyinle ilgili bişeylerde yazsalar zira çoğunuzun çok ihtiyacı var beyne iyi gelen şeyler ??

    YanıtlaSil
  10. Bence boş tepkiler veriyorsunuz,Atam aşırıiçki tüketiminden vefat etmiştir.bunu örnek göstermek bence daha caydırıcıdır,atam benim belkide sıtresini böyle yenmeye durdurmaya çalışmıştı içki sigara...

    YanıtlaSil
  11. Bence boş tepkiler veriyorsunuz,Atam aşırıiçki tüketiminden vefat etmiştir.bunu örnek göstermek bence daha caydırıcıdır,atam benim belkide sıtresini böyle yenmeye durdurmaya çalışmıştı içki sigara...

    YanıtlaSil
  12. Teşekkür ederim çok iyi bir muhteva içermektedir.Bunları deneyeceğim. Iyi kı varsınız. Bazı kafatascilar aydınlanmak yerine dert edindikleri ne tuhaf.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim çok iyi bir muhteva içermektedir.Bunları deneyeceğim. Iyi kı varsınız. Bazı kafatascilar aydınlanmak yerine dert edindikleri ne tuhaf.

    YanıtlaSil
  14. ATATÜRK,Ü BÖYLE BİR KONUDA ÖRNEK GÖSTERMENİZ ÇOK SAÇMA TAKDİR EDİLECEĞİNİZ YERDE SİZ TENKİT EDİLMEYİ HAK ETMİŞSİNİZ NE YAZIK Kİ SİROZ HASTALIĞINI SADECE İÇKİYE BAĞLAMAK DA YANLIŞ O ZAMAN AVRUPA ÜLKELERİNİN %80 SİROZ OLMALI YANLIŞ BESLENME İLK SIRADA GELİRKEN SİZ SADECE İÇKİYLE ATATÜRK,Ü
    BİRLEŞTİRMENİZ GERÇEKTEN ÇOK ÇİRKİN OLMUŞ

    YanıtlaSil
  15. ATATÜRK,Ü BÖYLE BİR KONUDA ÖRNEK GÖSTERMENİZ ÇOK SAÇMA TAKDİR EDİLECEĞİNİZ YERDE SİZ TENKİT EDİLMEYİ HAK ETMİŞSİNİZ NE YAZIK Kİ SİROZ HASTALIĞINI SADECE İÇKİYE BAĞLAMAK DA YANLIŞ O ZAMAN AVRUPA ÜLKELERİNİN %80 SİROZ OLMALI YANLIŞ BESLENME İLK SIRADA GELİRKEN SİZ SADECE İÇKİYLE ATATÜRK,Ü
    BİRLEŞTİRMENİZ GERÇEKTEN ÇOK ÇİRKİN OLMUŞ

    YanıtlaSil
  16. ATATÜRK,Ü BÖYLE BİR KONUDA ÖRNEK GÖSTERMENİZ ÇOK SAÇMA TAKDİR EDİLECEĞİNİZ YERDE SİZ TENKİT EDİLMEYİ HAK ETMİŞSİNİZ NE YAZIK Kİ SİROZ HASTALIĞINI SADECE İÇKİYE BAĞLAMAK DA YANLIŞ O ZAMAN AVRUPA ÜLKELERİNİN %80 SİROZ OLMALI YANLIŞ BESLENME İLK SIRADA GELİRKEN SİZ SADECE İÇKİYLE ATATÜRK,Ü
    BİRLEŞTİRMENİZ GERÇEKTEN ÇOK ÇİRKİN OLMUŞ

    YanıtlaSil
  17. Ne yobaz Ataturkculersiniz. Sanki hakaret edilmis.

    YanıtlaSil
  18. Ne yobaz Ataturkculersiniz. Sanki hakaret edilmis.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar ben sklerozan kolanjit hastasıyım ve bir sonraki aşamam siroz ve hayatta hiç alkol kullanmadım. Bunu belirtmek istedim. Ayrıca bu yazıyı derleyen hanımefendiye teşekkür etmeniz gerekirken verdiği orneğe "Ataturk'e" takılmışssınız yazık. Artık at gozluklerinizi çıkarın ve biraz sağınıza solunuza bakın diyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Şuan öyle sitresliyim ki anlatmak uzun sürer karaciğer ve safrakesem çok ağlıyor bebeğimvar emziriyorum ve ilaç kullanmamam gerekiyor bunlar iyi gelir mi gerçekten hani derler denize düşenyilana sarılır ne gerekirse yapmaya hazırdurumdayim inanın

    YanıtlaSil
  21. Açıklama güzel teşekkürler fakat kimileri Mustafa kemali Peygamber gibi gordukleri için buraya da toplanmışlar hemen garip insanlar vesselam

    YanıtlaSil
  22. Karaciğere iyi gelen besinlerin başında Enginar gelir, nasıl bahsi geçmemiş anlayamadım..

    YanıtlaSil
  23. Mal geldiniz mal gidiyorsunuz, Ataturk ile ornek vermenin neresi dogru degil rahmetli rakiyi tencereden yemek kasigi ile icerdi Ismet inonu ile.

    YanıtlaSil
  24. Seval hanım bundan sonra ki yorum hayatınızda daha tertipli cümlelere yer verirseniz insnalarin tepkisini değil takdirini alırsınız. İnsanların hassasiyetleri sadece hastalıkları değildir. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk benim için hastalığından daha önemlidir.. saygılarımla..

    YanıtlaSil
  25. Atatürk Türk hekimleri raporunda yorgunluk ve vitamin eksikliği nedeni ile hakkı rahmetine kavuşmuştur... Atamızı ve silah arkadaşlarımıza El Fatiha lütfen

    YanıtlaSil
  26. Neden Atatürk ?Buna gerek varmiydi bilmiyorum ama insanların kişisel tercihlerini yermek kimsenin haddi olamaz,herkes kendinden mesuldur.o kockoca adam bir ülkeyi kurtarmış örnek alınacak yüzlerce yapmış olduğu şey varken,kendi kişisel tercihi kimseyi ilgilendirmez diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
  27. Atatürke laf söylemek kimsenin haddi değildir. Keşke sizde alkol tüketseydinizde onun kadar deha olsaydınız. Ayrıca o deha yedi düveli yenip, küskün bir halkı kendine bağlayıp, hasta adamdan gencecik cevher bir ülke kurmuş. Siz ise ufacık sayfanızda doğru düzgün yazı nasıl yazılır becerememişsiniz!!

    YanıtlaSil
  28. Bizim hastamizda hepatit hastalıkları yok icki ve sigarayı hiç ağzına almamış fakat karaciğer hasta ne yapmalıyız

    YanıtlaSil
  29. Peygambere laf söylemek özgür düşünce oluyor ama Atatürk e laf söyleyemiyoruz bu da benim özgür düşüncem ataniz dikdatordü siz de dikdatörsünüz.faşistsiniz gerizekalı Kemalistler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaciğerle, besinle alakalı bir yazıda Atatürk adını görür görmez ağzı köpüren kuduz bağnazlar. Sanki koşa koşa peşinden gidip yaladığınız adam daha az diktatör

      Sil
  30. Merhaba ben 6 ay boyunca sivilce ilacı kullandım hani şu meşhur dudak kurutan ilaç. İlacım bitti artık kullanmıyorum fakat çoğu kişiden duyduğum şeyler karaciğeri mahvettiği oluyor. Bu 6 aylık kullanım süresinde karaciğerimin aldığı zararları önümdeki zaman süresince tedavi edebilir miyim yani yediklerim yiyeceklere dikkat ederek karaciğer ile ilgili sorunuma çare bulabilir miyim cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  31. Yazının kin ve nefretle yazılmış olduğu çok açık,yazarın aptala yatıp bunu örtbas etme çabası içine girmesi de çok komik.Enfeksiyon hastalıkları uzmanıyım ve şunu diyebilirim ki alkol,sirozu tetikleyen belki de 50 tane faktörden yalnızca bir tanesidir,bütün bir hastalığı ve Atamızın ölüm sebebini alkol üzerine inşa etmek tamamen kötü niyetli ve cahilce bir yaklaşımdır.Keşke yazmadan önce en azından google dan sirozun nedenleri diye çok basit bir araştırma yapsaydın ama amaç farklı tabi.Neyse bu saçma sapan sayfaya bir daha uğramamak üzere çıkıyorum ve üst kattaki komşun Cevdet abi seni götünden siksin diyorum Sevalcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark ettiyseniz en nefret dolu mesajlara bile medeni cevaplar vermeye gayret ederim ancak sizin yorumunuz sadece kötü niyetli değil aynı zamanda terbiyesizce de. Şimdi bir hekim olarak daha iyi akıl yürütme kabiliyetiniz olacağını umardım ama gözünüzü bürüyen nefret galiba beyninizi kullanmanızı engelliyor.

      1 - Yazının herhangi bir yerinde sirozun tek sebebi alkol tüketimidir yazdığımı gördünüz mü? Ya da alkol tüketiminin karaciğer problemleri ile hiç alakası olmadığını, hatta önemli faktörlerden birisi olmadığını iddia edecek kadar mı cahilsiniz? Sadece google arama motoruna alkol karaciğer yetmezliği yazarsanız karşınıza çıkacak bilgi bolluğundan şaşırıp kalırsınız. Bir rahatsızlığın elli sebebi olabilir ama bunların hangileri en sık görünenlerdir? Karacğier yetmezliği için sarılık ve alkol tüketimi en başta gelen sebeplerdir.

      2 - 1000 kelimeden uzun bir yazıda geçen tek bir benzetmenin yazınınasıl amacı olduğunu düşünecek kadar geri kafalıysanız yapacak bir şey yok. Yazının geri kalanında ima ettiğiniz şeyler hakkında tek bir kanıt dahi gösterebilirseniz blogu kapatacağım.

      3 - Yazının hiç bir yerinde Mustafa Kemal Atatürk'ü yeren, ya da olumsuz yönlerini ortaya çıkartmaya çalışan bir cümle var mıdır? Ciddi ciddi Atatürk'ün yaşamının kıslamasında, karaciğer problemlerinin ardındaki temel sebeplerden birisinin alkol tüketimi olmadığını mı iddia ediyorsunuz? Bariz, masum, ve aslında Atatürk'ün anısını zedelememesi gereken bir GERÇEK'in dile getirilmesi ne zamandan beri kötü niyet iaşreti oluyor?

      Ve son olarak lütfen kara cehaletinizi her mecrada bu kadar ortaya koymayın. Google'da "Causes of Liver Disease" aramasının BİRİNCİ sonucu ne der biliyor musunuz? "Alcohol abuse is the most common cause of liver disease..." Bu da inanmazsanız diye linki...https://www.google.com/search?q=alcohol+abuse+liver+damage&rlz=1C1JZAP_enTR689TR689&oq=alcohol+abuse+liver&aqs=chrome.1.69i57j0l5.11119j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=syros+of+liver

      Yıl 2017 ama kendini adam zanneden gerizekalı insanlarla uğraşıyoruz hala. Cumhuriyet değerleri bağnazlar, dinciler, şeriatçılar yüzünden değil kendini Cumhuriyetçi ve Atatürkçü zanneden ama yüzeysel bilgilerin ve körü körüne inandıkları dogmaların ötesini göremeyen cahiller yüzünden zarar görüyor. Keşke Atatürk'ün en önemli vecizelerinden birisini kendinize şiar edinebilseniz "Hayatta en hakiki murşit ilimdir"

      Sil
  32. Omega 3 herşeye iyi gelir (valla etrafa bakınca öyle görünüyor, şaka yapmıyorum), o halde karaciğere de iyi gelmesi gerekir.

    Varsayımlar üzerine bir blog hazırlıyorsanız madem bunu en azından çaktırmadan yapın bu ne

    YanıtlaSil
  33. reise yaranmak başhekim olmak için atatürke sarmışsın.yazılarından bu çok belli...makamlar gelip geçici insanlık bakidir doktor hanımmmm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası burada yazan yazıları ve yorumları okuyup da benim reise yaranmayı düşündüğüm çıkarımını yapıyorsanız gerçekten okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz. Yok eğer karaciğer, siroz, Atatürk kelimelerini görüp de peşin hüküm verdiyseniz o daha fena.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  34. Böyle yazılmış bir yazıyı okuduğum için kendime çok kızdım. Atatürk sayesinde!!! okuyup bu aşamaya gelmiş birinin bu yazıyı yazması yazık...Siz bilginizi paylaşın ATATÜRK'Ü karıştırmayın.Madem okumuşsunuz bilirsiniz sigara ve alkol kullanmayan insanlarda da siroz ve karaciğer kanseri besine bağlı gelişebilir.Daha edineceğiniz çok bilgi var galiba😕

    YanıtlaSil
  35. Hayret ettim doğrusu , karaciğer dendi mi akla ilk gelen enginardır ...onu göremedim bu yazıda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ama bu bilinçli bir tercihti. Sadece enginar üzerine bir kaç yazı yazdım. Tekrar olmaması için de bu yazıda enginaa değinmedim. Sadece karaciğere olan faydaları ile değil pek çok mucizevi etkisi ile enginar değil blog yazısını kendine özel blogu hak eder

      Sil
  36. Ataturk uzerinden ornek vermeniz hiç uygun olmamiş bence burada bilincli bir provakasyon var. Bu ornegi vermeden de konuyu anlatabilirdiniz. Ayrica Ataturk e 4 kez suikast duzenlendigini unutmayiniz ve yine unutmayiz Ataturkun hayatinin 13 14 yili savaslarda gecmis bir liderdir bu sartlardaki beslenme hijyen konularini gozardi edemezsiniz. Yani sadece ickiye baglayamazsiniz.sadece icki ile siroz olsaydi bir tane ingiliz yada alman yasamazdi. isterseniz bir alanyaya gidin almanlarin nasil icki tuketiklerine bakin birde yaslarina bakin .saygilarimla.

    YanıtlaSil
  37. rusyaya gittim adamlar gece gunduz icki iciyor onlar neden siroz olmuyor.?????

    YanıtlaSil
  38. Bizim millete yaranamazsın yeminle.Sayfanın amacı ne,millet siyasete çevirmiş olayı.Pes valla...

    YanıtlaSil
  39. bizim mahallede hüsnü aga var 85 yasinda oturdun mu bir 35 lik deviriyor. Dede dedim cok iciyon siroz olcan ölcen.Dediki yavrum bunu icende ölüyor icmeyende ölüyor.Kafani takma hayatin tadini cikar nasil mutlu oluyorsan oyle yaşa yeterki başkalarina zarar verme.

    YanıtlaSil
  40. Arkadaşlar,çok çirkin yorumlar yapıyorsunuz. Siroz,sadece içkiye bağlı bir olay değil. 15 yıldır kendim sirozum ve sadece bir ailede 6 hekimimiz var. Her neyse ben içki içen birisi değilim mesela. Atamıza gelince,Gazi Mustafa Kemal Atatürk dehasiyla hala daha tüm dünyanın saygı duyduğu tek liderdir.. Yazıya Atatürk imasının karışması hoş olmadı evet.. art niyetli yapılmadığını düşünüyorum. Yanlız,Bir hekim olarak burda yazı bile yazabiliyorsaniz,bu da Atamız ve silah arkadaşları sayesinde.. Yani bütün dünya ona saygı duyarken,kendi milletinden de bu kadar saygıyı görmeyi hakettiğini düşünüyorum. O yuzden Ataturk icerdi veya icmezdi,içerken bu ülkeyi aldıysa,içmeden neler yapardı.. Asla konu edinmeyecek tartışma ya kapalı olan tek konu onun o üstün zekasidir.. Bunu kimse unutmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Atasina söven bir halk olur mu yav üstad.Ağzınıza sağlık.Yazarın kasti birşey yapmadığı belli ama yinede Atamızın eşi benzeri bulunmayan sayısız örnek verilecek özelliği varken böyle bir örnekleme hoş değil.Hanımefendi bu yazıyı kaleme aldığı ve yayınladığı andan itibaren bir gazeteciden farkı olmadığını bilmesi gerekir.Yayından sonra tüm yazdıklarınız kamuya mal olur.öyle her aklınıza geleni sorumsuzca yayınlamamanız gerekir.Toplumda veya bir kesimde hassasiyet yaratacak söylemler ciddi tepkilere neden olabilir.

      Sil
  41. Bildiğini sandığınız ama aslında çok iyi bilmediğin konulara girerseniz tepki çekersiniz, çok doğal.Siz faydalı olan bitkileri anlatmışsınız ne güzel ama Atatürk'le ilgili kesin alkolden gibi bir yargı ile örnekleme sizin konuya ne kadar sığ baktığınızı gösteriyor. Can Dündar'da bir dönem aynı kafadaydı ama bak şimdi kimse adını bile duymak istemiyor. Sirozun tek nedeni alkol değildir,hiç alkol kullanmayan insanlarda siroz viral,toksik,diabet vs bir çok nedeni olabilir.Birde aşağıdaki linkteki haberi okuyun lütfen http://www.hurriyet.com.tr/ataturk-alkolden-degil-sitma-ilacindan-oldu-40029447

    YanıtlaSil
  42. Merhaba, günümüzde böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 dolar ödeyerek), acilen böbrek bağışçısıyla sadece 9 kişiye ihtiyaç duyduğum için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız.
    sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur.
    Doktorunuza talebinizi yazın: carolbobrekhastanesi@gmail.com derhal sizinle iletişime geçileceksiniz
    Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler

    Dr Robson.
    carolbobrekhastanesi@gmail.com

    YanıtlaSil
  43. içki içiyormuydu içiyordu alkol erken ölüme yol açar ve öldü ne fark eder. birileri neden doğru bildiğini düşünüp diğerine cahil der ve benim için asıl cahil o dur.
    sanki o gün oradaymış gibi emin konuşuyorlar. ben doğrusunun böyle olduğunu düşünüyorum kime ne yok içkiden falan

    YanıtlaSil
  44. Benim babaannemi de siroz hastaligina yakalanip 2 ay icinde ve 73 yasinda iken kaybettik. ki yasami boyunca agzina alkol ve sigara kullanmamistir. evet alkol karacigeri yorar ancak siroz hastaliginin tek sebebi kesinlikle alkol degildir. tek sebebi alkol degil ise bunu örnek gösterilmesi gercekten hos degil.

    YanıtlaSil
  45. Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranı düşük olan Ev Finansman Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun.
    İlgili başvuru sahiplerinin
    Bizimle iletişime geçin
    Sadece WhatsApp: +447480729811
    Tel .... + 447480729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  46. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil
  47. Zelim da se zahvalim zeni dami i kraljici koja mi uspesno vratila porodicu evo broja sada sam veoma srecna i zadovoljna zena obrat te joj se ja sam joj veciti duznik vratila mi volju za zivot...evo broja +381616418057viber wcp i poziv

    YanıtlaSil