16 Şubat 2014 Pazar

Sivilce İzlerine İyi Gelen Yiyecekler


Aslına bakarsanız herhangi bir şey yiyerek canımızı çok sıkan o sivilce ve akne izlerinden kurtulamayız. Bir sivilce kontrolden çıkıp patladığında cildimizde bir yara oluşur. Bu yara iyileşirken kimi zaman bir yara izi bırakır. Bu ufacık yara izlerinin sayısı artarsa o zaman cildimizin görüntüsü bozulabilir. Bundan kurtulmak için öncelikle elimizden geldiğince sivilce ve akne problemini ortadan kaldırmalıyız. Eğer problemi daha ortaya çıkmadan ortadan kaldırabilirsek o zaman çözmek için de zaman ve enerji harcamak zorunda kalmayız. O yüzden öncelikle Cilt Bakımı - Cilde İyi gelen Yiyecekler ve Bitkisel Çözümler sayfamızdaki linklere bir göz atabilirsiniz. Şimdi gelelilm sivilce izlerinden kurtulmak için yapmanız gerekenlere.

Öncelikle kabullenmeniz gereken gerçeklerden bahsedelim. Estetik cerrahi olmaksızın cildinizde ortaya çıkan ve aslında birer yara izinden başka bir şey olmayan sivilce ve akne izlerini tamamen yok edemezsiniz. Bitkisel yöntemlerle burada önereceğimiz çözmler sadece sivilce izlerinin renginin normal cilt renginize oldukça yakın olmasını sağlayacak ve ancak çok büyük bir dikaktle ve yakından bakarsanız anlaşılacak kadar görünmez hale gelmesine yardım edecek. Ayrıca bu çözümlerin işe yaraması için dikkatle ve disiplinle uygulanması gereklidir. Sivilce izlerine iyi gelen bitkisel çözümler bir haftadan dört haftaya kadar değişebilen sürelerde her gün sektirmeden uygulanmalıdır. Gözle görülür bir iyileşme için ise en az bir hafta on gün beklemeniz gerek. Ve son olarak aklınızdan çıkartmamanız gereklidir ki bu sayfada y da herhangi bir web sitesinde öğrendiğiniz yöntemler sizin için en iyi çözüm olmayabilir. Beklemediğiniz bir etki oluştuğunda, ya da herhangi bir şüpheniz varsa tereddüt etmeden uygulamayı durdurun ve bir doktora baş vurun.

Akne İzi Tedavisinde Kullanılan Bitkisel Ürünler

Sandal Ağacı: Sandal ağacı'nın içinde bulunan santalol çok kuvvetli bir antiseptiktir. Bu yüzden tüm dünyada cilt temizleme, sivilce ve akne tedavisi gibi alanlarda kullanılır. Ancak sandal ağacından elde edilen ürünler çok güçlü olduğu için seyreltilmeden kullanılmamalıdır. Örneğin sandal ağacının tahtasından elde edilen sandal ağacı yağı mutlaka başka taşıyıcı yağlar ile seyreltilerek satışa sunulur. Aynı şekilde sandal ağacı tozu da seyreltilmeden kullanılmamalıdır.  Sandal Ağacı Suyu Kürü:  Bir parça sandal ağacını suda (tercihen saf su ancak önceden kaynatılmış musluk suyu da iinizi görecektir) ıslatın. Sandal ağacı parçasını 4-6 saat kadar bir süre suyunu içinde bekletin. Daha sonra tekrar kullanmak üzere sandal ağacını kuru bir yere kaldırın. Bir parça pamuğu sandal ağacı suyu'nda ıslatın ve sivilce izlerinin bulunduğu bölgelere hafifçe masaj yaparak ve dairesel hareketler ile sürün. Bu kürü bir hafta boyunca uygulayın. Bir hafta içinde cildinizde gözle görülür bir değişim göreceksiniz. Bir haftanın sonunda uygulamaya 3-5 gün ara verin. Verdiğiniz aranın ardından bir haftalık kürü tekrar uygulayın. Bu arada sandal ağacının cilt bakımındaki yerinin sivilce izi çıkartmaktan ibaret olmadığını da unutmayın. 

Limon Suyu: Limon içerdiği bol miktardaki C vitamini ile vücudunuzun kolajen üretiminde önemli bir rol oynar. Hem günlük diyetimizde limon bulundurarak hem de doğrudan cildimize uygulayarak limon'un sivilce izlerini yok etmekteki faydalarından yararlanabiliriz. Ancak limon suyu içeren kürler ve maskeler uyguladıktan kısa süre sonra dirket güneş ışığına çıkmamaya özen gösterin. Limon ve güneş ışığı ikilisi cildinizin renginin koyulaşmasına sebep olabilir. Limon suyu kürü : Bir tabağın için sulu bir limonun suyunu sıkın. Yüzünüzü yıkayın ve kurulayın. Bir parça pamuğu limon suyuna batırın ve sivilce izlerinin bulunduğu bölgeye dairesel harekelter ile yavaşça uygulayın. Yarım saat kadar limon suyunun cildinizde kalmasına izin vein ve daha sonra bol suyla durulayın. Bu uygulamayı bir hafta boyunca her gün, tercihen sonrasında gün ışığına çımayacağınız saatlerde ve ortamlarda yapın. Limon-badem yağı-bal kürü: Sade limon suyu adeta çamaşır suyu ya da beyazlatıcı gibi çalışır ancak bu kadar güçlü bir asit tek başına yıpratıcı bir etkiye de sebep olabilir. O yüzden aynı zamanda besleyici etkisi de olan bir maske daha çok hoşunuza gidebilir. Bunun için bir yemek kaşığı limon suyunu yine bri yemek kaşığı bal  ve badem yağı ve iki yemek kaşığı süt ile karıştırın. Bu karışımı doğrudan sivilce üzlerinin üstüne uygulayın. Yarım saat kadar sivilce izlerinin üzerinde bırakın ve ardından durulayın. Bir hafta boyunca uygulayın. Bir iki gün ara verip isterseniz ikici bir haftalık küre başlayabilirsiniz.

Akne ve Sivilce İzi Tedavisinde İşe  Yarayan Diğer Birtkisel Ürünler

Aloe vera: Aloe vera kendi başına kitaplar dolusu övgüyü hak eden bir ürün. İster aloe vera yapraklarından kendi maskenizi üretin ister aloe veralı ürünleri kullanın cilt bakımı repertuarınızda eksik olmaması gereken bir bitkidir.

Elma Sirkesi: Elma sirkesini de limon suyu gibi kullanın. Ancak elma sirkesi limon suyundan da güçlü bir yıpratıcı özelliği vardır ve hassas ciltlere iyi gelmeyebilir.

Yalancı Tespih Ağacı: Bu ağaca taşıdığı şifalı özellikler dolayısıyla Hindistan ve Sri Lanka'da köy eczanesi de denir. En yaygın uygulaması doğrudan yaprağı sivilce izine uygulamktan ibarettir. Türkiy'de taze yaprak bulmak problem olabilir.

0 yorum: